Eigen mening

 

Starters

Als je als starter een huis wilt gaan kopen dan kun je dat het beste op de volgende manier aanpakken. De beste uitgangssituatie is dat je met twee personen bent en beide een vast contract hebt. Als je dit niet hebt, is dit niet erg, maar dan kun je vaak wel minder geld lenen bij de bank dan wanneer je een vast contract hebt bij je werkgever. Als eerste ga je naar een hypotheekadviseur, waar het eerste gesprek vaak vrijblijvend is en zonder kosten. Bij de gesprek neem je je inkomensgegevens mee en een jaaropgave. Zo kan de hypotheekadviseur snel berekenen wat jullie maximale leenbedrag is bij de banken. Het voordeel van een onafhankelijke intermediair als een hypotheekadviseur is dat er een hypotheek kan worden afgesloten bij alle mogelijke banken of geldverstrekkers waar deze intermediair bij is aangesloten. Dit zijn er sowieso altijd meer dan wanneer je naar bijvoorbeeld een bank gaat, waar je slechts de keuze uit 1 hebt. Tevens krijg je bij een onafhankelijk adviseur het meest complete en best passende advies. Je krijgt gegarandeerd de laagste rente! Dit komt doordat een hypotheekadviseur hypotheken kan afsluiten bij meer dan 20 verschillende banken en geldverstrekkers. Voor particulieren is dit perfect. En voor mensen met niet ontzettend veel spaargeld ook. In een ongedwongen sfeer kom je te weten hoeveel jij/jullie kunt of kunnen lenen. Zo kom je ook te weten hoe lang je nog moet wachten of hoe veel je nog moet sparen om tot het gewenste leenbedrag te komen voor jouw droomhuis. Het is belangrijk dat je van tevoren wel goed nadenkt over de maandlasten die passen bij jouw inkomen. Dit moet niet te hoog zijn, dat is gevaarlijk. Daarom wordt er door een adviseur een compleet rapport opgesteld met al jullie inkomsten en uitgaven. Zo krijg je een duidelijk en realistisch beeld over wat mogelijk en wat juist niet.

Doorstromers


Als je al in het bezit van een woning bent en een nieuwe woning wilt gaan kopen, dan is het ook verstandig om langs te gaan bij een hypotheekadviseur. Doorstromers kunnen vaak voordelen halen uit het verkopen en kopen van een huis. Je moet dan wel goed weten wat de situatie bij de banken is en hoe de rentes zijn. Hier kan een onafhankelijk adviseur je erg goed bij helpen. Het meenemen van een hypotheek naar je nieuwe huis is lang niet altijd de beste optie voor een doorstromer. Vaak kun je deze hypotheek voordelig afkopen en een nieuwe hypotheek afsluiten bij een bank met de huidige rentes. leo vegasDe rentes waren 10 jaar geleden bijvoorbeeld zo’n 5%, tegenwoordig is dit nog maar 2% bij bepaalde banken. Het afkopen van de huidige hypotheek en het afsluiten van een nieuwe hypotheek is dan vaak stukken voordeliger dan het meenemen van de oude hypotheek naar de nieuwe woning.

Oversluiters


Als je momenteel een hypotheek hebt op je huis en niet wilt verhuizen, dan zou je denken dat je geen actie hoef of kunt ondernemen. Integendeel! Tegenwoordig is oversluiten ontzettend populair. Met de lage rentestanden van nu is het vaak in uw voordeel om over te sluiten naar een hypotheekverstrekker met een lage rente. Zo zijn Florius en Syntrus erg populair met hun lage rentes. Deze organisaties zijn onderdeel van andere geldverstrekkers maar bieden leningen aan tegen lage rentes. Dit kunnen zijn omdat deze gefinancierd worden door een fonds van investeerders.

Om terug te keren naar de homepagina, klik hier.